Kariyer Atölyesi 3 “Liselerden Sektöre Girişimcilik”
Kariyer Atölyesi’nin 3. sezonunda “Liselerden Sektöre Girişimcilik” konusunu ele aldık. Düşün Taşın Derneği’nin himayesinde Kariyer Atölyesi ekibi ve Bayrampaşa Öğrenci Meclisi başkanlığının ortaklaşa yürüttüğü projeye, Young Ceo Clup üyelerinden Genç Girişimci Ömer Ekinci, M3 Works Kurucusu Erdem Genç, Tish-o’nun Kurucusu Fatih Demir ve Yaşam Koçu-Eğitimci Yasemin Sungur katıldı.
Kariyer Atölyesi 3. Sezonun İlk Konuğu Genç Girişimci Ömer Ekinci
Ömer Ekinci daha önce birçok üniversitede girişimcilik üzerine yaptığı sunumunu konuşmasını bu kez geleceğin genç girişimci adayları olan lise öğrencilere yaptı. “Liselerden Sektöre Girişimcilik” Konsepti içerisinde Üniversite Öğrencilerine yaptığı “Penguen Olma Girişimci Ol” sunumunu lise öğrencilerine uyarlayarak, girişimciliğin ne olduğundan, bir girişimcide bulunması gereken özelliklerden ve bir fikrin girişime dönüştürme süreçlerinden bahsetti.
Ömer Ekinci öğrenciler ile kurduğu yakın diyalog ile bir fikri olan öğrencilerin kendisine mail atmasını bu fikirlerinin bir girime dönüştürülmesi konusunda onlara destek vereceğini söyledi ve öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.
Kariyer Atölyesi 3.Sezonun 2. Konuğu Tish-O’nun Kurucusu Fatih Demir
Kariyer Atölyesi “Sektörden Liselere Girişimcilik” konseptimizin 2. Konuğu Tish-o’nun kurucusu Fatih Demir idi. Fatih Demir kendi yapmış olduğu girişiminde bahsederek, bir fikrin girişime dönüştürülmesi sürecini öğrenciler ile paylaştı.
Fatih Demir daha sonra bir girişimcide olması gereken özelliklerden ve girişimcinin fikrine sahip çıkıp bu fikir doğrultusunda girişiminin peşinden gitmesi gerektiğini söyledi. Öğrencilerin sorularını cevaplayarak onların bol bol kitap okumalarını ve hayal kurmalarını tavsiye etti.
Kariyer Atölyesi 3.Sezonun 3. Konuğu M3 Works Kurucusu Erdem Genç
Kariyer Atölyesi “Sektörden Liselere Girişimcilik” konseptimizin 3. Konuğu M3 Works’ün Kurucusu Erdem Genç. Erdem Genç yapmış olduğu atölye ve ritim çalışması ile öğrencilere ilk olarak motivasyon tekniklerini öğretti. Daha sonra yaklaşık 100 öğrencinin katılımı ile birlikte uyum ve ritmi içerisinde barındıran bir çalışma gerçekleştirdi.
Erdem Genç aynı zamanda bir öykü yazarı olduğu için, kendisinin hep yapmak istediği işi yaptığını ve hayallerinin peşinden gittiğini söyledi. Öykü kitabını da bu doğrultuda yazdığını söyleyerek öğrencilere bol bol hayal kurup gerçek dünyayı yaşamaları gerektiğini söyledi.
Kariyer Atölyesi 3.Sezonun 4. Konuğu Yaşam Koçu-Eğitimci Yasemin Sungur.
“Liselerden Sektöre Girişimcilik” konsepti ile hazırlamış olduğumuz Kariyer Atölyesi 3’ün son konuğu Gelişim Koçu Eğitmeni Yasemin Sungurdu. Yasemin Sungur “Kendini Keşfet Gelecek Planını Yap” adlı sunumu ile öğrencilere eğitim hayatında başarılı olmanın yollarından bahsetti.
Yasemin Sungur’un öğrenciler ile gerçekleştirdikleri keyifli sohbet sonrasında kapanış konuşmaları ve Kariyer Atölyesi Programının 4’ünede katılan arkadaşlara sertifikaları verilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile program sona erdi.
İlişkili Yazılar:








